Правозахисник: Спочатку політизують «Євробачення», а потім кажуть, що не хочуть MARUV
26.02.2019 12:42

Віце-прем'єр з гуманітарних питань, тільки те й робить, що вишукує зраду і руку Кремля в будь-яких проявах мистецтва і культури. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів правозахисник, член правління Української Гельсінської Спілки Володимир Чемерис.

Коментуючи скандал навколо учасників відбору на «Євробачення» від України, наш співрозмовник зазначає наступне: «По-перше, конкурс політизується, але хто його політизує? Очевидно, що політизують самі представники держави, які спочатку самі заполітизували, а потім сказали, що на підставі цього не хочуть MARUV. Взагалі мені це нагадує фільм «Ми з джазу». Там питали у групи на художній раді, в якому році було повстання Спартака - питання, яке зовсім не відноситься до музики. Тут відбулося те ж саме. І віце-прем'єр з гуманітарних питань, якій невідомо чим займається, тільки вишукує зраду і руку Кремля в будь-яких проявах мистецтва і культури. Але прикро, що, по суті, комсомолкою і, за великим рахунком, стукачкою показала себе Джамала і деякі відучи українського телебачення».

«Все це нагадує ті часи, коли Сталін поставив питання: «з ким ви, майстри культури»? По суті, те, що відбулося з конкурсом «Євробачення», показує, наскільки хвора наша країна, наскільки ми опустилися насправді у тоталітаризм зараз. Але я думаю, що ця тенденція добігає кінця, тому що саме голосування глядачів показало, що все-такі більшість українців не сприймає таку позицію представників держави», - додає експерт.