У Бердичеві чоловік зарізав свою матір та поранив вітчима
26.02.2019 14:37

25 лютого до Бердичівського відділу поліції надійшло повідомлення про насильницьку смерть жительки райцентру. За обґрунтованою підозрою у причетності до тяжкого злочину поліцейські затримали сина загиблої. Розпочато досудове розслідування, пише Бердичів.BIZ.

Про виявлення за місцем проживання тіла 47-річної бердичівлянки до поліції повідомили лікарі «швидкої». На місце події виїхала слідчо-оперативна група.

У квартирі загиблої також знаходились її 48-річний чоловік та 21-річний син. У ході огляду тіла жінки поліцейські зафіксували кілька колото-різаних ран.

Причину смерті нині з’ясовують фахівці судово-медичної експертизи.

Допомога лікарів знадобилась і старшому чоловіку, в якого були виявлені тілесні ушкодження у вигляді порізів. Для обстеження та вжиття необхідних заходів він був доставлений до медичного закладу.

Як з’ясували правоохоронці у ході першочергових заходів, цього дня у квартирі між матір’ю та сином виникла сімейна сварка на побутовому ґрунті. Подібні непорозуміння, за зібраними поліцією свідченнями, виникали у родині час від часу. У якийсь момент молодик схопився за ножа й кілька разів ударив матір. Також дісталося й вітчиму, який намагався захистити жінку. Він же й викликав на місце події «швидку».

Обґрунтовано підозрюваного у тяжкому злочині молодого чоловіка поліцейські затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

Як повідомила начальник Бердичівського ВП ГУНП Ольга Зінченко, подію кваліфіковано за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Також слідчі визначаються з правовою кваліфікацію спричинення молодиком поранень вітчиму.

Свою вину затриманий визнав, однак чітко пояснити скоєне не може. Усі обставини та причини, що призвели до трагедії, з’ясовуються у рамках кримінального провадження. Тривають необхідні слідчі дії.

За чинним законодавством за умисне позбавлення життя людини винуватцеві може загрожувати від 7 до 15 років позбавлення волі.