ЗМІ: Радикали зробили медиків жебраками, а тепер на цьому ж будують свою виборчу кампанію
27.02.2019 15:13

Передвиборче турне народного депутата від РПЛ Сергія Рибалки триває. Проте, його недолугість дискредитує усю партію Олега Ляшка. Такий висновок робить Інтернет-видання "Відкрита Україна" на підставі аналізу фейсбук-дописів Рибалки, які вже відверто дратують виборця своєю примітивністю.

Тож, нещодавно, Рибалка побував у різних куточках Дніпропетровської області.

Після відвідин Тернівки, 20 лютого, він написав: "Лікарі скаржаться на низьку зарплату, відсутність необхідного медичного обладнання для діагностики, медичних засобів і ліків у необхідній кількості. Те обладнання, яке є в лікарні, застаріле і не відповідає сучасним вимогам діагностики і лікування".

Після гастролей по селі Лозуватка, радикали розповсюдили схожі меседжі: "Лікар, який учиться 8 років, отримує 4-5 тисяч гривень на місяць. А різноробочий в Польщі – 12 тисяч. Хіба це нормально?"

А по поверненню з Павлограда Дніпропетровської області, Рибалка знову констатував очевидне.

«Лікарі скаржилися на низьку заробітну плату, яка зараз становить від 2700 до 4200 грн. В результаті медичної реформи закриваються ФОПи і пацієнти змушені долати від 60 до 170 кілометрів щоб дістатися до лікарні й отримати медичну допомогу", - заявив він.

І все б нічого, аби ці біди лікарів та жебрацтво українських медиків не були справою рук самого Рибалки та всієї фракції Радикальної партії, підкреслює "Відкрита Україна".

"Річ у тім, що так звана "Реформа Супрун", яка ускладнила життя лікарів по всій країні, була виписана у законопроекті №6327 "Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів" (про медреформу, - ред.). А РПЛ у повному складі за цей документ радо проголосували.

Ба більше, серед законопроектів того ж Рибалки, який піариться на злиднях медиків, немає жодного на їх захист. Про якийсь прийнятий Закон з цього приводу, відповідно, теж не йдеться. А тому виходить, що спочатку радикали прирекли українських лікарів на виживання, а тепер імітують їх чудотворне "спасіння" через відвідини Рибалкою та Ляшком районних лікарень у різних регіонах країни", - резюмує Інтернет-видання "Відкрита Україна".