Чи дійсно Зеленський має шанси стати президентом: інформація від провідного соціолога
01.03.2019 08:58

У Зеленського рівно третина шансів стати президентом серед інших кандидатів - Порошенка і Тимошенко. Про це в коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA повідомила соціолог, старший науковий співробітник Інституту соціології НАН України та глава фонду Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна.

Коментуючи недавню зустріч кандидата в президенти України, шоумена Володимира Зеленського із спецпредставником Держдепартаменту США по Україні Куртом Волкером, наш співрозмовник зазначає наступне: «Зеленський - один з лідерів, очевидно, що він зустрічається з усіма. В будь-якому разі, навіть якщо він не стане президентом, то дуже велика ймовірність, що у нього буде відносно велика фракція у ВР. Якщо у нього хороший рейтинг, то його на Заході сприймають серйозно, звичайно».

За словами соціолога, 60% громадян України вважають, що країні потрібен новий політичний лідер.

«Це новий політичний лідер, який би сприймався, він повинен бути в телевізорі, інакше значна частина його просто не буде знати. Якщо говорити про електорат, то він абсолютний лідер серед молоді. Якщо говорити про те, що він там у когось забрав чи не забрав голоси, - в основному це та молодь, яка або не збиралась йти на вибори, або не знала, за кого голосувати. Частину забрав у Ляшка, трошки - у Тимошенко», - пояснює експерт.

«У Зеленського рівно третина шансів стати президентом серед інших кандидатів - Порошенка і Тимошенко», - додає Ірина Бекешкіна.