Це політична старість: економіст розповів, чого варті «Юлині тисячі»
04.03.2019 12:18

Коли політик намагається обдурити людей обіцянкою, це відображає, що це вже політична старість. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів економічний експерт Борис Кушнірук.

Коментуючи інформацію про те, що кандидат в президенти Юлія Тимошенко заявила, що в разі її перемоги на виборах в наступні п'ять років громадянам України будуть проіндексовані і повернуті їхні заощадження в Ощадбанку СРСР, наш співрозмовник зазначає наступне: «Коли політик намагається обдурити людей обіцянкою, це відображає, що це вже політична старість. Зазвичай, політики, коли дурять, намагаються обдурити кожного разу по-новому. А коли політик починає дурити старим способом, то це вже все, це показує, що політик ніяк не може згенерувати нове».

«Треба нагадати, що коли Тимошенко пообіцяла повернути знищені заощадження, вона повернула. З 12 мільйонів, які мали заощадження, вона повернула 6 мільйонам по 1 тисячі гривень, це була так звана «Юліна тисяча». Другій половині вже виплачував Янукович, і вона вже отримала назву «Вітіна тисяча». Але якщо говорити про «Юліну тисячу», вона 6 мільйонам повернула по 1 тисячі і при цьому набрала боргів за 2008-2009 роки майже 24 млрд доларів. Можете порахувати, навіть за тим курсом, який тоді був, чим одна сума відрізняється від іншої», - нагадує експерт.

«Мені здається, що вона вже хапається на соломинку, і це схоже на повну кризу», - додає Кушнірук.