Експерт про долю ГТС: Політичне питання треба вирішувати у політичному руслі
05.03.2019 08:46

Північний потік-2» будується для того, щоб «Газпром» був незалежним від України. І йдеться не про «чисто економічні відносини». Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів директор Центру соціально-економічних досліджень CASE Україна Дмитро Боярчук.

Коментуючи заяву голови правління НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва про те, що після запуску скандального газопроводу «Північний потік - 2» українська газотранспортна система виявиться повністю незатребуваною, наш співрозмовник зазначає наступне: «Давно відома інформація про те, що «Північний потік-2» будується для того, щоб «Газпром» був незалежним від України, щоб вони могли повністю перекинути всі обсяги газового експорту на інший напрямок. Враховуючи те, що у нас гібридна війна з РФ, тут нема з чим не погоджуватися».

За словами експерта, якщо б йшлося про «чисто економічні відносини», то можна було б казати про питання ціни і якості транспортування, тобто технологічних втрат.

«А оскільки питання політичне, то й вирішувати його потрібно у політичному руслі. Потрібно, щоб велись якісь перемовини з тим же ЄС, тому що з їхньою допомогою фактично Україну позбавляють цих заробітків», - додає Боярчук.