Про ці схеми відомо давно: Луценко розповів про «набагато гірші речі в оборонці»
06.03.2019 12:18

РФ, в першу чергу, зацікавлена у тому, щоб Україна не мала власного автономного виробництва бронетехніки та запасних частин до неї. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів народний депутат фракції «Батьківщина», активіст Євромайдану, боєць батальйону «Азов» Ігор Луценко.

Коментуючи наслідки «оборонного скандалу», наш співрозмовник зазначає наступне: «По-перше, ніхто з посадових осіб ще не заперечив автентичність матеріалів, що було опубліковано. Тобто мовчить з цього приводу генеральний прокурор. Гладковського президент звільнив. Як мінімум, є якісь правдиві елементи звинувачення».

«Що стосується того, чому так відбувається, все-таки бізнесмени-корупціонери з обох боків зацікавлені в першу чергу у наживі, а не в якихось геополітичних міркуваннях своїх країн, тому знаходять спільну мову, і відбувається те, що ми бачимо у сюжетах», - додає експерт.

За словами Луценка, РФ, в першу чергу, зацікавлена у тому, щоб Україна не мала власного автономного виробництва бронетехніки та запасних частин до неї.

«І таке підживлення через корупціонерів-контрабандистів, саме цих корупційних механізмів якраз і допомагає Росії в цій гібридній війни держати й надалі Україну на прив'язі», - каже наш співрозмовник.

На думку Луценка, «оборонний скандал» є вигідним всім політичним противникам Порошенка.

«На 5 році нарешті з'явилася якась медіа-історія, яка всім не байдужа. Я зауважу, що насправді про ці схеми було відомо вже давно, і багато хто про подібні схеми говорив, про розкрадання саме на оборонці. Але лише зараз, коли з’явилася така можливість перед виборами, коли всі на великих нервах, з'явився цей сюжет у вигляді відеорозслідування, якій був представлений публіці», - каже активіст.

«Я повторюсь: є набагато гірші речі саме в оборонці, які набагато більш небезпечні для нашої країни - той же контракт на поставку радіозв'язку, який просто по суті позбавляє нашу армію нормального зв'язку, за мільярди. Про це чомусь менше говорять, ніж про якісь нещасні висотоміри. Це специфіка нашої медійної доби. Але в будь-якому разі, якщо це правда, вона все ж таки виявиться, і я думаю, що, скоріш, питання більш-менш адекватне реальним речам», - резюмує Ігор Луценко.