Передвиборчий піар чи «тарифна справедливість»: що означає для України «газова перемога» Тимошенко
07.03.2019 10:56

Рішення суду щодо скасування постанови Кабміну про підвищення ціни на газ для населення - це дуже хороший прецедент. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів український економіст, політолог, громадський діяч Андрій Новак.

Коментуючи інформацію про те, що суд скасував постанову Кабміну про підвищення ціни на газ для населення, прийняту в квітні 2016 року, наш співрозмовник зазначає наступне: «Ми можемо, звичайно, розцінювати позитивне рішення суду про незаконні тарифи на газ як передвиборчий піар Тимошенко, але насправді факт відбувся, і є рішення суду. Це прецедент, і тепер, базуючись на цьому рішенні суду, можна далі розкручувати ланцюг відміни цін та тарифів, які встановлювались з аргументацією, що нібито це ринкова ціна, європейська ціна, хоча насправді у нас ринку як такого немає. У нас суцільні монополісти, і саме монополісти встановлюють такі завищені ціни на газ, на електрику, на пальне. Тому рішення суду - це дуже хороший прецедент, базуючись на якому можна й далі повертати історію з встановленням абсолютно необґрунтованих тарифів назад».

«Кабінет міністрів і «Нафтогаз» збираються оскаржувати це рішення, але сам факт прийняття позитивного рішення в судовій інстанції - це вже дуже хороший сигнал. Базуючись на цьому позитивному рішенні, є можливість і надалі боротися за відміну надзвичайно завищених тарифів», - додає експерт.