Хмара: «Порошенко - шлях в нікуди, Тимошенко - надія для уряду, а Зеленський…»
07.03.2019 11:50

Вибори-2019 можуть принести українцям певні «сюрпризи». Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів український націоналіст і політичний діяч, радянський дисидент, один із засновників Української республіканської партії, Герой України Степан Хмара.

Розмірковуючи на тему, що принесе країні можливе президентство Порошенка, Тимошенко або Зеленського, наш співрозмовник зазначає наступне: «Порошенко - це шлях в нікуди, у напрямку ліквідації Української держави. Це найбільша загроза. Мені прикро, коли я бачу, що говорить галицька інтелігенція. Кожного дня то лікарі, то якісь групи, нібито інтелектуальні, виступають за Порошенка. Невже вони не бачать цієї загрози?.. Якщо він залишиться, ми не зможемо навіть розраховувати на нормальні, не фальсифіковані вибори до парламенту восени».

Що стосується Тимошенко, то, за словами Хмари, її президентство навряд чи принесло б якісь серйозні зміни.

«Після парламентських виборів вона б, звичайно, вплинула на формування кращого уряду, більш професійного, бо цей уряд - це взагалі кара божа. Ми її знаємо понад 10 років. Людина теж міняється, вона чомусь вчиться. Звичайно, в системі уряду було б покращення. А про міжнародну політику дуже складно говорити», - каже співрозмовник видання.

«Щодо Зеленського… При ньому, я думаю, була б цікава ситуація, тому що він не має досвіду і, мабуть, не бажає узурпувати владу… Можливості у нього дуже мізерні. Все залежить від того, чи з'явиться його фракція потім після парламентських виборах. Але ще невідомо, які би він повівся відносно тих, хто за ним стоїть, я маю на увазі певні олігархічні групи», - додає аналітик.

Також Степан Хмара вважає, що вибори-2019 можуть принести українцям певні «сюрпризи».

«Ми бачимо, що два кандидати в президенти зняли свої кандидатурі на користь Гриценка. Потім ще хтось може знятися, і його рейтинг міг би покращитися», - додає співрозмовник видання.

На думку Степана Хмари, доля країни залежатиме від того, наскільки суспільство і певні політичні групи не дозволять сфальсифікувати вибори.

«Якщо буде млява реакція суспільства, або те, що витворяє наша інтелігенція, то вибори будуть сфальсифіковані на користь Порошенка, що напевно матиме для України катастрофічні наслідки», - резюмував експерт.

Більш детально - у спецпроекті «Вибори-2019: Три варіанти майбутнього».