16.08.2005 13:02
В связи с обострением проблем энергетики в Украине, Республиканская партия Украины сделала заявление, текст которого приводим ниже на языке оригинала


Заява
Республіканської партії України


„Загострення проблем української енергетики, пов’язане з підвищенням цін на нафту і газ та їхнім постачанням в Україну, ставить українське суспільство перед загрозою енергетичної кризи. Кризи, яка вже взимку наступного року може паралізувати українську економіку і холодною рукою взяти за горло кожну українську родину.

Республіканська партія України має конкретну і детальну програму попередження такої кризи.

Лідер Республіканської партії – Юрій Бойко справами довів Україні, що наша Батьківщина цілком здатна забезпечувати власну енергетичну безпеку, при цьому робив це не авралом і не в борг.

Українському суспільству добре відомо, що і Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко не нова людина на українському ринку енергоносіїв.

Республіканська партія занепокоєна тим, що сьогодні Прем’єр-міністр України Ю. Тимошенко, маскуючи свої егоїстичні бізнесові наміри популістською риторикою, фактично намагається відродити на ринку енергоносіїв старі тіньові схеми, що неминуче призведе до різкого стрибка цін на нафту, газ та електроенергію. Ціни, які вже завтра вдарять по кишені кожного українця.

Саме тому Республіканська партія України пропонує Президентові України Віктору Ющенко провести публічне обговорення у формі прямих дебатів шляхів недопущення в Україні енергетичної кризи, а також згубної політики уряду Юлії Тимошенко, яка з початку року трясе Україну м’ясними, бензиновими, цукровими кризами. Адже відкрита дискусія на очах всього суспільства розставить всі крапки над „і”. Тоді стане очевидним, хто зраджує національні інтереси, а хто пропонує реальний вихід.

Публічність обговорення цієї теми вкрай необхідна нашому суспільству, адже енергетичні проблеми так чи інакше стосуються кожного громадянина України, кожне підприємство, від їхнього вирішення вже через кілька місяців залежатиме, чи буде тепло в кожному будинку, кожній квартирі.

Республіканська партія вірить в щирість Президента України В. Ющенка, який обіцяв Україні прозорість та відкритість української влади і який нещодавно закликав всі політичні сили згуртуватися довкола доленосних проблем нашої України.”