Маринович: Під час Великого Посту важливо не «їсти» людей
12.03.2019 08:34

Людина має сама визначитися, чи варто дотримуватися посту перед Великоднем. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів український правозахисник, член-засновник Української Хельсинської групи, віце-ректор Українського католицького університету Мирослав Маринович.

За словами нашого співрозмовника, якщо б люди під час Великого Посту встановили для себе правило 40 днів не скаржитися, не нарікати, не злословити, не сипати довкола себе зерна ненависті, то «ми б мали не лише прекрасний час в житті України, але й золоті вибори - без чорного піару і ненависництва».

На думку експерта, людина має сама визначитися, чи варто дотримуватися посту у ці дні.

«Якщо наше сумління підказує, що в якійсь ситуації не можна дотримуватися, то так і скажіть Богові, що все, я не можу, але я постараюся в інший час. Це по-перше. А по-друге, мені подобається фраза покійного митрополита Володимира Сабодана, який сказав, що в піст важливо не просто не їсти скоромну їжу, а важливо не їсти людей. Ось це мені задається важливіше», - каже Маринович.

«Оскільки мені вже далеко за 60, вже навіть за 70, я маю легітимне право не дотримуватися посту. Хоча принаймні на цей тиждень ми з дружиною домовилися, що ми будемо намагатися дотримуватися посту. Але в житті мені доводилося порушувати піст: це було у Казахстані, коли я був там на засланні. Але тоді так складалися обставини», - додає співрозмовник видання.