Вибори-2019: чим можуть здивувати українців Порошенко, Зеленський і Тимошенко
12.03.2019 08:46

Українці мають довести, що вони - не суспільство телеглядачів, а суспільство відповідальних громадян. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів кандидат політичних наук, політичний експерт, журналіст Євген Магда.

За словами нашого співрозмовника, українці мають розуміти, що вибори проходять у два етапи - президентські і парламентські.

«Ми живемо в парламентсько-президентській республіці. І переможець президентських виборів не може спочивати на лаврах, він буде змушений боротися так чи інакше за своє представництво у ВР, тобто нас очікує дуже непростій рік», - каже аналітик.

«Я дуже хочу, щоб наше суспільство довело, що воно - не суспільство телеглядачів, а суспільство відповідальних громадян. Звичайно, це не просто, тому що ми живемо 5 років в стані перманентної кризи. Але я сподіваюсь, що наші виборці доведуть, що вміють реагувати не тільки на політичну рекламу, але вміють бачити і перспективи розвитку держави за будь-якого президента чи кандидата, якого вони підтримують», - додає експерт.

На думку політолога, якщо президентом України буде обрано Петра Порошенка, то його політика навряд чи зміниться: «Якщо він буде переобраний, йому немає підстав цю політику змінювати».

Щодо можливої перемоги Юлії Тимошенко експерт каже наступне: «У неї останнім часом через те, що вона не набирає додаткових рейтингових очок, з'явилась ситуація, коли вона повернулась до популістської риторики і прагнення зосередити владу в одних руках, я думаю, що своїх».

А якщо говорити про Зеленського, то, за словами Магди, «його рейтинги ще не пройшли випробування виборами».

«У мене нема бачення стосовно Зеленського, тому що я не бачу його команди, я не бачу людей, які збираються з ним йти у владу, я не бачу у нього досвіду. Я не бачу жодного зразка того, як партія «Слуга народу» чи сам Володимир Зеленський власне підтверджує свій рейтинг хоча б на будь-яких виборах», - констатує співрозмовник видання.

Більш детально - у спецпроекті «Вибори-2019: Три варіанти майбутнього».