Капранов: Більшість українців сповідують християнство різдвяно-великоднього патріархату
12.03.2019 08:58

В Україні є люди, які ходять до церкви регулярно і дотримуються обрядів та релігійних постів, але це меншість. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів український письменник Дмитро Капранов.

За словами нашого співрозмовника, Великого Посту дотримується «категорична меншість українців».

«Українці в більшості не дотримуються посту, тому що більшість українців все-таки не дотримуються християнського обряду точно. Більшість українців сповідують християнство різдвяно-великоднього патріархату, тобто з'являються за обрядом саме на Різдво і на Великдень, і цим все обмежується. Хоча, звичайно, є люди, які ходять до церкви регулярно і дотримуються обрядів та релігійних постів, але це меншість. Крім того, в Україні є й мусульмани, і іудеї, які дотримуються зовсім іншої релігійної практики. Так що категорична меншість українців дотримується посту», - каже письменник.

«Ми самі не практикуємо постування як такого релігійного, а проте не засуджуємо тих, хто практикує, бо кожний живе по-своєму», - каже один з братів-письменників.

«Як до релігійної практики ми ставимося до постування як до можливості «приборкати» тіло і зупинити перебори всякі. Але щодо фізіологічній практики, то це вкрай невдалий час, адже йдеться про відміну білків навесні - у найбільш «дефіцитний час» - додає Дмитро Капранов.