Експерт про «президентство Зеленського»: Це буде повторення часів Ющенка, тільки веселіше
15.03.2019 09:45

В умовах української політичної культури будь-яка нова влада - це намагання вкоренитися, вичистити, або перебудувати систему на свій лад і ввести у політику своїх людей. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новини України - From-UA повідомив головний редактор порталу PoloNews Євген Білоножко.

На думку нашого співрозмовника, якщо Петро Порошенко залишиться президентом України, під його керівництвом всі дії, які відбуваються сьогодні, триватимуть з такою ж інтенсивністю.

«І невідомо, чим би все це закінчилось - чи новим Майданом, чи реальним інтегруванням до євроатлантичних структур. Але кардинальних і радикальних би змін не відбулося, хоча поступальність процесів залишилась, що врешті решт відповідає інтересам Заходу», - каже аналітик.

Виграш Тимошенко, на думку експерта, також не призвів би до радикального повороту на схід чи «в якомусь іншому напрямку».

«Можливо, певні процеси б уповільнились, певні процеси б зупинилися, але це все було б пов'язане з можливим наміром розібратися з попередньою владою. Тому процеси були б подібними тим, що відбуваються сьогодні, просто інтенсивність була б зовсім іншою», - каже Білоножко.

А ось щодо можливого президентства Зеленського експерт висловлюється наступним чином: «Ми не знаємо реальної команди Зеленського, ми не бачимо його в жодних політичних шоу, він не має реального політичного досвіду. Він буде прикладом того, що політикою в країни може керувати будь-хто».

«Варто пам'ятати, що таємність інституційних процесів і інституцій в Україні є досить умовною. Якщо є звинувачення, що нібито новостворене НАБУ прикривало корупцію в оборонній сфері, то можна собі уявити, які наслідки можуть бути за обрання Зеленського. Але нагадаю, що ми якось пережили 2014 рік, коли не було ані армії, ані інших структур, які б діяли, і нас Росія не захопила, відповідно, не такій вже страшний Зеленський, яким його малюють. Не така вже велика загроза в постаті Зеленського, як очікують. Скоріше всього, це буде повторення часів Ющенка, тільки буде більш веселіше», - додає Білоножко.

Більш детально - у спецпроекті «Вибори-2019: Три варіанти майбутнього».