Політолог: Сумніваюсь, що інший президент буде дружити з Путіним і піде на капітуляцію
19.03.2019 12:06

Президенту України немає про що домовлятися з Путіним. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів політолог, голова Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

На думку співрозмовника видання, навряд чи будь-який справжній український президент може мати якісь дружні стосунки з президентом країни-агресора, який віддав наказ розпочати агресію проти України.

Слова Курта Волкера про те, що між президентом РФ Володимиром Путіним і українським лідером Петром Порошенко - особиста ворожнеча, експерт коментує наступним чином: «Скоріш за все, йдеться про те, що Путіну не вдалося під час тих зустрічей і перемовин, в яких брав участь президент України Петро Порошенко, натиснути на нього і заставити зробити те, що вигідно Росії. Я думаю, що це, напевне, є причиною відношення Путіна до Порошенка і заяв стосовно того, що він буде чекати переобрання влади в Україні, щоб домовлятися».

На думку аналітика, насправді «немає про що домовлятися».

«Домовлятися про мир можна тільки у тому випадку, коли російські війська заберуться з Донбасу і Крим буде повернений Україні. В іншому випадку це буде капітуляція. Я думаю, що саме позиція президента України в цьому контексті саме на таких умовах не подобається Путіну, не сприймається ним, і він робить такі заяви стосовно необхідності переобрання влади в Україні. Але знов хочу підкреслити, що я дуже сумніваюсь, що якщо навіть буде інший президент, що він буде дружити з Путіним і піде на капітуляцію», - додає Бала.