Чого слід очікувати від опозиції у разі перемоги Порошенка на виборах
19.03.2019 12:18

У випадку перемоги Порошенка опозиція все зробить, щоб перемогти на парламентських виборах. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів український політолог Сергій Таран.

Розмірковуючи на тему, що принесе країні можливе президентство Порошенка, Тимошенко або Зеленського, наш співрозмовник зазначає наступне: «Поки що дуже рано про це говорити. Що стосується Зеленського, то поки що він чітко не заявляв про те, що він хоче зробити і про свою команду. Так само дуже важко говорити про те, якою Україна буде за нього. За Зеленського точна можна сказати, що це буде не прогнозовано, тому що сьогодні ми не знаємо справжніх намірів цього кандидата. Можливо, ми дізнаємось між першим і другим туром, коли буде більш зрозумілою вся картинка. Зараз це поки що залишається загадкою, причому загадкою, мені здається, і для самого Зеленського».

У випадку перемоги Порошенка, на думку експерта, Україна буде рухатися шляхом поступових реформ.

«Це такий поміркований шлях розвитку, який ми, в принципі, бачимо і зараз - з дуже сильною позицією, з величезними викликами у зовнішній політиці, з якими Україна буде більш-менш справлятися, як вона справляється і зараз. Але критика буде колосальною, тому що у випадку перемоги Порошенка, я думаю, що опозиція все зробить, щоб перемогти на парламентських виборах», - каже політолог.

У випадку перемоги Тимошенко, продовжує аналітик, на нас очікує «менше реформ і більше соціал-популізму».

«Буде також кілька спроб домовитися з переформатуванням миротворчого процесу на Донбасі, можливо, будуть спроби загравання з Росією, але вони нічим не закінчаться, тому що це буде дуже важко реалізувати. Тому при Тимошенко це шлях більш яскравий з точки зору політики, тому що вона буде намагатися міняти Конституцію, тобто політика буде яскравіша, стабільніша, але при цьому реформ і змін буде менше», - додає співрозмовник видання.

Більш детально - у спецпроекті «Вибори-2019: Три варіанти майбутнього».