Жителям Бердичева підвищили тарифи на тепло
22.03.2019 15:37

За відповідне рішення наприкінці робочого тижня у п’ятницю, 22 березня, проголосував виконавчий комістет міста Бердичева, пише Бердичів.BIZ. Зазначимо, що сам проект «Про коригування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання та послуги з централізованого опалення» було розміщено на офіційному сайті міської ради ще на початку лютого. З відповідним листом щодо встановлення відкоригованих тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання та послуги з централізованого опалення звернулося комунальне підприємство «Бердичівтеплоенерго», надавши відповідні розрахунки.

Як пояснили членам виконавчого комітету фахівці, коригування тарифів на послуги централізованого теплопостачання проводиться з метою їх приведення у відповідність до економічно-обгрунтованого розміру та у зв’язку з підвищенням мінімальної заробітної плати та вартості електроенергії. Разом з тим було зазначено, що навіть після підвищення тарифи у Бердичеві будуть нижчі, ніж в таких містах Житомирської області як Коростень та Новоград-Волинський.

Таким чином для абонентів житлових будинків з будинковими лічильниками обліку теплової енергії – 1 693,53 грн. за 1 Гкал (з ПДВ), а для абонентів житлових будинків без будинкових приладів обліку теплової енергії – 41,29 грн./м. кв. (з ПДВ) за місяць протягом періоду надання послуги з централізованого опалення. Дане рішення набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування у засобах масової інформації та на Офіційному порталі міста Бердичева. Які тарифи піднімуться наступними, міський голова Василь Мазур не уточнив.