На кого насправді ставить Коломойський, а кого використовує для інформаційної війни
25.03.2019 12:06

Останній тиждень перед виборами спрямований на дискредитацію президента Порошенка різними способами і методами. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповіла український політолог, директор Інституту національної стратегії України Олеся Яхно.

Коментуючи низку «викриттів», що стосуються Петра Порошенка, які прозвучали в програмі «Українські сенсації-2019» на каналі 1 + 1, наша співрозмовниця зазначає наступне: «Ми спостерігаємо брудну кампанію з боку власника телеканалу Коломойського, якій підтримує декілька кандидатів на цих виборах. Є кандидати, на яких він робить ставку, розраховуючи на те, що вони мають всі шанси, — це Зеленський і Юлія Тимошенко. Є кандидати, які є такими, що не мають шансів, але, можливо, Коломойський їх просто використовує для інформаційної війни, або просто розраховує на майбутні парламентські перспективи. Йдеться про кандидатів починаючи від Олександра Шевченка і закінчуючи Віталієм Купрієм, який днями послався на розслідування каналу НТВ, хоча навіть у самій РФ всі знають, що ця програма є жовтою, навіть по мірках РФ. І Купрій послався на це розслідування, сказавши, що там є багато достовірної інформації, тому що перевіряли його джерела в інших країнах».

За словами експерта, «ця брудна кампанія має на меті дискредитацію президента по принципу формування негативного ставлення до нього».

«В суботу була помічена ще одна кампанія. Чому я згадала про Юлію Тимошенко, - тому що було розпочато кампанію відвертої брехні про те, що нібито європейські органи по боротьбі з корупцію почали вести розслідування проти Пооршенка. І про це заявляла Тимошенко на прес-конференції, і про те заявляли окремі ресурси, які асоціюються з Коломойським. Дуже добре, що це було швидко спростовано, тому що звернулися до цих європейських інституцій, які сказали, що немає жодних проваджень, це виявилася свідома брехня», - каже Яхно.

«Останній тиждень перед виборами спрямований на дискредитацію різними способами і методами, щоб та категорія, яка не визначилася, не пішла голосувати за Порошенка і формувала негативне ставлення до президента», - резюмувала співрозмовниця видання.