Вибори-2019: Чи здатен Зеленський виконати свої обіцянки
27.03.2019 10:32

Загальні речі, про які говорять всі кандидати у президенти, відповідають очікуванням суспільства. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів політолог, голова Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

Розмірковуючи на тему, що принесе країні можливе президентство Порошенка, Тимошенко або Зеленського, наш співрозмовник зазначає наступне: «Якщо президентом оберуть Зеленського, ніхто не знає, як буде розвиватися ситуація. Що б він ні обіцяв, ніхто не може бути впевненим, що він зможе це зробити. Тому на цьому, я думаю, на ньому можна крапку і поставити. Про це говорю не тільки я, але й наші іноземні партнери, колеги, дипломати після зустрічі з ним».

«Що стосується Тимошенко. Стосовно ціни на газ - за тих умов, що вона говорила, це можна зробити. Але тоді треба переглядати співпрацю з МВФ. Ринку ціни на газ немає, у нас в країні це визначається з точки зору можливості чи неможливості людей платити таку ціну за газ», - додає політолог.

«Стосовно Порошенка і встановлення миру на Донбасі. Безумовно, що це питання важке і серйозне, але в цьому напрямку рухатися потрібно, і по великому рахунку, йдеться взагалі про бажання це зробити, що в принципі є нормальним», - каже аналітик.

За словами співрозмовника видання, загальні речі, про які говорять всі кандидати, відповідають очікуванням суспільства.

«Питання, чи є можливості і чи є люди, які можуть це зробити, залишається поки що відкритим. І в цій ситуації, на жаль, на мою думку, все-такі змістовність кампанії була дуже-дуже низкою. Вона більше за формою і за компроматами відрізнялась від тих кампаній, які були раніше», - каже Віталій Бала.

Більш детально - у спецпроекті «Вибори-2019: Три варіанти майбутнього».