Маринович про вибори-2019: Народ повинен думати не лише про скидання гетьманів
27.03.2019 11:07

Новий керівник держави має допомогти народові України стати державницьким. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів український правозахисник, член-засновник Української Хельсинської групи, віце-ректор Українського католицького університету Мирослав Маринович.

На думку нашого співрозмовника, зразковим керівником держави є Конрад Аденауер в Німеччині.

«Конрад Аденауер теж мав державу, яка була окупована частково - Східна Німеччина була окупована. Йому треба було вирішувати проблему єдності держави, і він це зумів зробити блискуче. Також треба було переводити державу з тоталітарного режиму на демократичний - і з цим він справився блискуче. Крім того, це була людина, яка мала чіткій набір цінностей, він був християнським демократом і мав чітку програму також і морального оздоровлення країни. Він сам, по-перше, був людиною, яка відповідала декларованим цінностям. По-друге, зумів перевести суспільство на інші цінностні рейки. От приблизно такі риси мені у ньому подобаються, і відповідно я би мріяв, якби український керівник мав такі риси», - каже правозахисник.

«В цей момент мені більше хвилює не менталітет керівників держави, скільки менталітет народу. Я б хотів передусім, щоб цей керівник держави допоміг народові стати державницьким, допоміг народові думати не лише про скидання гетьманів, а думати про те, щоб організувати своє життя правильно і не піддаватися на провокації ворогів», - додає Маринович.