Мороз про передвиборчі обіцянки: У обов'язки президента не входить формування тарифів на газ
27.03.2019 11:31

Насправді сьогодні відбуваються не вибори, а боротьба між кланами за доступ до важелів правління. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів український політик та громадський діяч, Голова Верховної Ради України у 1994–1998 та 2006–2007 роках Олександр Мороз.

На думку нашого співрозмовника, у обов'язки президента, передбачені Конституцією, не входить ані формування тарифів на газ, ані інші речі, які є предметом діяльності Кабінету міністрів.

«Ми чули вже обіцянки за 2 тижні війни припинити на Донбасі від чинного президента. Так само ясно, що заробітна плата у 4 тисячі доларів абсолютно сприймається у вустах того самого Зеленського, тільки що вчителі не такі ж наївні, вони прекрасно розуміють, що від 4 тисяч гривень до 4 тисяч доларів — це дистанція майже в 30 разів. Все це маніпулятивні речі, які орієнтовані на наївного виборця, але вони приваблюють увагу людей. Іноді цим безглуздям, інколи якимось раціональними речами», - пояснює експерт.

За словами нашого співрозмовника, «виборці на це не реагують ніяк».

«За всі роки, скільки було проведено виборчих кампаній, вони знають, що так, як вони голосують, це не має значення. І чим дальше, тим більше здійснюється фальсифікація, і результати виборів вирішуються у виборчих комісіях. Тому, знаючи цю обставину і бачачи, що за ці роки жодне порушення не отримувало оцінки правової і не був покараний зловмисник, то вони не вірять в ці результати. Це все доказує псевдодемократична завіса над тим, що відбувається насправді. А насправді відбуваються сьогодні не вибори, а боротьба між кланами за доступ до важелів правління», - додає експерт.