Вибори-2019: хто з кандидатів здатен пришвидшити зближення України з ЄС і НАТО
27.03.2019 12:06

Якщо на президентських виборах переміг би Володимир Зеленський, ми б отримали дрейф в бік парламентсько-президентської республіки. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів політолог Володимир Цибулько.

Розмірковуючи на тему, що принесе країні можливе президентство Порошенка, Тимошенко або Зеленського, наш співрозмовник зазначає наступне: «Якби не було б російської агресії, якби було зняте це питання, і Тимошенко, і Зеленський закрили б питання на Донбасі і в Криму фактичною умовою капітуляції Путіна».

На думку експерта, якщо на президентських виборах переміг би Петро Порошенко, Україна могла б розраховувати на пришвидшене зближення з ЄС і НАТО.

«Другий термін був би присвячений остаточному розв'язанню цієї проблеми - вступу в НАТО і ЄС», - вважає аналітик.

«За Тимошенко була б концентрація бюджету знову у Києві, у громад відібрали б кошти. Президент Тимошенко сконцентрувала б повноваження у стилі Януковича і фактично була б президентом - прем'єр-міністром водночас. А ось за Зеленського був би дрейф в бік парламентсько-президентської республіки», - додає Володимир Цибулько.

Більш детально - у спецпроекті «Вибори-2019: Три варіанти майбутнього».