Звідки така агресія: Капранов розповів, що насправді відбувається з українським суспільством
02.04.2019 10:44

Зараз держава не контролює власний інформаційний простір, навіть власні ЗМІ. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів український письменник Дмитро Капранов.

За словами нашого співрозмовника, сьогодні психологія громадян країни дуже вразлива, тому й простежується така нетерпимість по відношенню один до одного.

«Відбулася революція, йде війна, багато загиблих. На більшість людей це справило враження, тому емоції викликаються легко. Це було використано російськими інформаційними службами впливу, і ось ця хвиля ненависті, яку розігнали по країні, щодо, перш за все, президента, вона стала таким вірусним захворюванням, коли люди припиняють чути аргументи один одного, а оперують тільки виключно в межах визначення - барига, розкрав, розбагатів, хоче фактами це все заперечується, але ніхто нікого не чує. Купа ботів, ми їх і зараз ловимо по соцмережах. Купа ботів, у яких є методичка - розпалити емоцію ненависті», - каже Капранов.

За словами письменника, зараз держава не контролює власний інформаційний простір, навіть власні ЗМІ.

«Держава фактично втратила будь-який інструмент інформаційного впливу, бо не контролює ЗМІ типу «УА-Першого». Віддала громадськості. І цим скористалися російські спецслужби, і вірус цієї ненависті став розходитися, розгорятися. Тому ми маємо дуже успішну спецоперацію російських спецслужб. Сподіваюсь, що наші перші особи зроблять висновки, чому ми стали беззахисними, що не так в управлінні інформацією, чому допустили подібний сценарій?», - додає співрозмовник видання.