Політолог: Команда Зеленського робить все для того, щоб уникнути дебатів
05.04.2019 12:11

Прагнення Зеленського перетворити дебати на шоу може зіграти проти нього. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів кандидат політичних наук, політичний експерт, журналіст Євген Магда.

На думку співрозмовника видання, команда Володимира Зеленського робить все для того, щоб уникати дебатів.

«Розуміючи, що не можна просто сказати, що вони не хочуть на них йти, вони шукають різноманітні приводи для того, щоб продемонструвати, що дебати - це шоу. Це, на мою думку, хибна позиція, тому що вона демонструє зневагу не тільки до тих людей, які не голосували за Зеленського, але й до власних виборців Зеленського, оскільки, я думаю, вони заслуговують на те, щоб отримати достатньо чітку позицію людини, яка балотується у президенти», - каже аналітик.

За словами експерта, у даній ситуації простежується певна двозначність, щонайменше, в політиці тих людей, які формують поведінку Зеленського.

«Його прагнення перетворити все на шоу, на мою думку, може зіграти проти нього, тому що, за моїми спостереженнями, українці на люблять, коли їх виставляють дурнями, і роблять це достатньо наполегливо. Ця манера поведінки може стати для нього достатньо небезпечною», - впевнений політолог.

«А що стосується Порошенка, то він почав, як на мене, діяти набагато активніше, ніж раніше, і це може зіграти для нього позитивну роль, оскільки він в такій спосіб буде демонструвати, що він є людиною, яка не боїться боротьби. До того ж Порошенко більш неочікуваний у багатьох напрямках, ніж Зеленський. Якщо ми звикли до того, що Зеленський шоумен, то до того, що Порошенко веде себе доволі наступально і він теж своєрідно тролить Зеленського, то це для нього достатньо цікавий варіант і достатньо сильний крок», - додає Євген Магда.

На думку експерта, команда Зеленського намагається довести ситуацію з дебатами до абсурду.

«Насправді, на мою думку, треба зробити дещо інакше. Треба, щоб кандидати дійшли згоди про те, щоб вони дебатували в межах 106 статті Конституції. Багато наших громадян просто не розуміють повноважень президента, за які вони голосують. А кандидати у президенти, як на мене, вони просто зобов'язані виконувати і якусь просвітницьку функцію, тому що інакше вони просто будуть займатися профанацією і власної політичної поведінки, і власно ситуації», - каже політолог.