В РФ затримали чергового відомого українця
09.04.2019 16:03

Співробітники ФСБ і МВС Російської Федерації 9 квітня затримали в Московському регіоні громадянина України Ігоря Пиріжка, який, як стверджують російські силовики, є активним учасником забороненої в Росії організації «Правий сектор» (ПС). Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на прес-службу управління ФСБ по Москві і Московській області, пише Бердичів.BIZ.

Контррозвідка підозрює Ігоря Пиріжка в тому, що він в 2014 році створив в Україні загін «Хорти» ( «Хорти»), метою якого стало ведення партизанської війни проти Росії.

Нагадаємо, що Ігор Пиріжок (він же – Роман Чирка) добре відомий в місті Бердичеві, де він проживав і вів активну громадську діяльність під час Євромайдану. Був активним учасником «Правого сектора», після перемоги Майдану був помічником депутата Житомирської обласної ради від Радикальної партії і членом громадської ради при Житомирській ОДА.

У травні 2015 року СБУ затримала Ігоря Пиріжка на гарячому під час продажу двох гранат, при обшуку у нього знайшли пістолет і боєприпаси. Житомирський апеляційний адміністративний суд присудив йому 3 роки позбавлення волі за зберігання гранат та зброї, але в січні 2018 року він таємно покинув територію України, щоб уникнути покарання. Час від часу Ігор Пиріжок з’являвся у соціальній мережі «Фейсбук», активно критикував правлячий режим в Україні та стверджував, що кримінальна справа проти нього була сфабрикована.