Чайка: Віртуальний президент і його юний штаб розіграли один з сиквелів серіалу
10.04.2019 09:45

Якщо дебати і відбудуться 19-го числа, вони носитимуть виключно тролінго-стьобний характер. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів український журналіст, ведучий політичного ток-шоу «5 копійок» Роман Чайка.

Коментуючи слова Петра Порошенка про те, що «не може 45-мільйонна країна «купувати кота в мішку», голосуючи за віртуальну людину, наш співрозмовник зазначає наступне: «Думаю, що віртуальний президент і його юний штаб розігрували один з сиквелів його серіалу. Тобто все це звичайне шоу, щоб відтягнути увагу на себе, такий собі веселий хайп мінус абсолютно зміст. Змісту немає, і кожна «говорящая голова» його штабу озвучує абсолютно діаметральні меседжі і захоплює в емоції інших».

За словами експерта, кандидат в президенти, який демонструє зневагу до законної публічності ще на старті своєї кампанії, - «ще не президент, але вже не президент».

«Тобто є закон, і тут все дуже просто. Законом визначене чітке місце проведення дебатів, тобто «Суспільне», і відповідна процедура. Все, що стосувалось і породжувалося штабом юних регіоналів у Зеленського — це всього-навсього стьоб, тролінг — все, що хочете, але це абсолютно не виборча кампанія. Відповідно, якщо дебати і відбудуться 19-го числа, вони все одно будуть носити тролінго-стьобний характер, а не змістовну частину», - каже журналіст.

На думку експерта, такі дебати ніяк не вплинуть на тих, хто в 1 турі голосував за Зеленського: «Кожний з виборців цей віртуальний персонаж наповнював своїм змістом: у когось були якісь очікування, у когось - ненависть до нинішньої влади, у когось - якісь реваншистські настрої... Це ведмедик Вальдо з другого сезону 3 серії «Чорного дзеркала», який ще був написаний у 2013 році, просто версія така совкова. Що зробиш, не Голівуд», - додає співрозмовник видання.