Що зможуть нарешті побачити українці завдяки дебатам
10.04.2019 09:57

Зараз, де б не відбулися дебати, прихильники Порошенка будуть кричати «Порох молодець», прихильники Зеленського - «Зеленський взув Пороха». Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новини України – From-UA розповів письменник Андрій Кокотюха.

За словами нашого співрозмовника, дебати - це тест на те, хто з кандидатів як ставиться до законів та до державних інституцій.

«Вже неважливо, що відбувається з дебатами, і важливим це в Україні не було ніколи. Я, мабуть, вхожу до критичної меншості, яка має довгу пам'ять, а не коротку. Я пам'ятаю 2004 рік, листопад, так звані дебати між Ющенком та Януковичем, з яких запам'яталась лише фраза Ющенка «ці руки нічого не крали». На результат це не вплинуло жодним чином, тим більше, що все одно, як відомо, біло-блакитні їх фальсифікували, і це вже доведений факт», - нагадує письменник.

За словами Кокотюхи, зараз, де б ні відбулися дебати, прихильники Порошенка будуть кричати «Порох молодець», прихильники Зеленського - «Зеленський взув Пороха».

«От такі будуть результати. Зараз дебати використовуються стороною чинного президента як законний легітимний спосіб витягнути з опонента хоч щось, витягнути його у публічну площину і перевірити його, протестувати його на предмет знання, розуміння та поваги до законів», - додає наш співрозмовник.

За словами письменника, зневажлива поведінка працює на користь прихильників Зеленського.

«Чомусь вважається, що все, що було до тепер, треба обнулити включно з законами, саме тому він і піднімає питання щодо референдуму щодо НАТО, хоча положення зацементовано в Конституції України — курс на НАТО, але, тим не менш, він вже полемізує з основним законом і готовий говорити про референдум», - додає експерт.