Ділову репутацію КПІ має захистити суд, - прес-служба вишу
10.04.2019 20:46

Після того, як КПІ подав до суду позов про захист ділової репутації з вимогою до “24 каналу” спростувати недостовірну інформацію, телеканал вже напряму заговорив про вибори ректора. Керуючись правилом, що найкращий захист - це напад, журналісти звинуватили виш у тому, що він звернувся до суду саме через майбутні вибори. В той же час видання не вбачає зв’язку між ними та шквалом нападок на університет.

8 квітня в ефірі згаданого телеканалу вийшла чергова програма «ЦРУ. За кадром», у якій було повторено вже спростовані численними офіційними перевіряючими органами звинувачення на адресу КПІ ім. Ігоря Сікорського. Ведуча програми знову озвучила низку звинувачень особисто проти ректора університету Михайла Згуровського. Зокрема вкотре згадали “бізнес в Чорногорії”, від якого нібито відхрещується очільник вишу.

Тон програми суттєво змінився. Замість прямих безпідставних звинувачень журналісти говорять натяками та транслюють недовіру до всіх доказів відсутності порушень з боку університету і його ректора. Автори програми самі ж вигадують, як можна було б підробити висновки чисельних перевіряючих органів. Стає зрозумілою технологія, за якою спочатку установу, або людину звинувачують в усіх гріхах, нічого не намагаючись довести, а потім відмахуються від доказів невинуватості як від слабких і недостатніх.

Після виходу низки програм зі звинуваченнями, КПІ оприлюднив доповідь Держаудитслужби України, висновки юридичної компанії "Ілляшев і партнери", довідки інших офіційних контролюючих органів про перевірки університету з питань, які порушувалися журналістами. Ректор також опублікував в Інтернеті довідки з податкової адміністрації України про свої оподатковані доходи за останні 12 років, довідки про відсутність у нього будь-якого бізнесу в Чорногорії.

Все це автори звинувачень воліють ігнорувати або висміювати як ненадійні докази.

Як повідомляє прес-служба вишу, пан Згуровський сподівається, що ділову репутацію КПІ захистить суд. Але нічого не заважає авторам і замовникам брудної кампанії проти КПІ та його очільника “не довіряти” також і суду.

Як відомо з ряду міжнародних та національних рейтингів, до трійки найкращих українських вишів протягом останніх 12 років входять Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського та Харківський національний університет ім. В.Н. Каразіна. Виникає запитання, з якою метою, протягом тривалого часу журналісти необґрунтовано намагаються дискредитувати університет, який є одним з небагатьох предметів гордості України?