Правозахисник пояснив, чому «борди з Путіним» вже навряд чи допоможуть Порошенку
11.04.2019 08:58

Порошенко вирішив зробити питання «Порошенко чи Путін?» основним у своїй виборчій кампанії. І це протистояння нагніталося командою Порошенка ще до 1 туру. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів правозахисник, член правління Української Гельсінської Спілки Володимир Чемерис.

Коментуючи заяву штабу кандидата в президенти України Петра Порошенка про те, що завдання скандальних «бордів з Путіним» - нагадати країні, що в умовах страшних зовнішніх викликів Україні потрібен «сильний Президент і Верховний Головнокомандувач», наш співрозмовник зазначає наступне: «Це протистояння Порошенко - Путін є, по суті, ідеологією правлячого режиму вже потягом останніх 5 років. Тобто всі аргументи, чому треба обмежувати соціальні права і придушувати громадянські права, чому не можна зупинити війну, чому всі будь-які опоненти Порошенка оголошуються агентами Кремля, — все це пояснюється цим протистоянням».

За словами правозахисника, очевидно, що Петро Порошенко вирішив зробити питання «Порошенко чи Путін?» основним у своїй виборчій кампанії.

«Це протистояння нагніталося командою Порошенка ще до 1 туру. Мета його - сконцентрувати електорат навколо Порошенка і таким чином перемогти на виборах. Але 1 тур показав, що українці насправді не сприймають таку дихотомію, більш того, по суті, в 1 турі виборів, якщо говорити мовою Порошенка, переміг Путін, і, ймовірно, в другому турі виборів теж переможе Путін», - каже Чемерис.

«Порошенко вже, виступаючи на одному з телеканалів, заявив, що він готовий до змін в кадровій політиці, гуманітарній, тобто він зараз намагається будь-якими способами залучити на свій бік електорат різного спрямування, тому й запускає такі різновекторні меседжі. І поява цих бігбордів - це один з проявів того, що він намагається рухатися таким різновекторним шляхом. Але, судячи зі всього, це навряд чи допоможе, тому що Україна, як показав 1 тур виборів, вимагає дуже серйозних змін. Люди вже не хочуть жити в атмосфері війни, придушення громадянських прав, переписування історії, вже не витримують так званих ринкових реформ. Тому я думаю, що 2 тур покаже, що переміг Путін», - додає співрозмовник видання.