Бала про ситуацію з дебатами: Має бути якесь покарання. Навіть зняття кандидата з виборчих перегонів
15.04.2019 10:44

Не слід виключати того, що і Порошенко, і його команда врешті решт вирішать піти на дебати на стадіон. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів політолог, голова Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

За словами нашого співрозмовника, ситуація, яка склалася навколо президентських дебатів, є реальним абсурдом.

«Якщо ми подивимося відеоролики Зеленського за 3 квітня, які були зроблені достатньо технологічно правильно, там сказано, що він не буде на відміну від Порошенка ховатися від дебатів, як той у 2014 році. Ніякої дати там не було вказано. І тільки після того, як Порошенко погодився, чого не очікували ані Зеленський, ані його команда, почалися пошуки варіантів, щоб не відбулися дебати. Адже вони знають, що 19 квітня згідно з законом ст. 62 дебати повинні відбуватися», - каже політолог.

«Може бути тільки один варіант - якщо команда Порошенка вирішить поїхати на стадіон на 19.00, бо на мою думку, якщо вони вже дуже держаться за 19 число, то чому не можна на 16, 17-ту годину, щоб можна було на 19.00 потім поїхати на «Суспільне»? Тобто ми бачимо, як вони використовують дебати на «Суспільному», - додає аналітик.

Бала не виключає того, що і Порошенко, і його команда врешті решт вирішать піти на стадіон.

«Лишилося чекати вже не так і багато, але, на мою думку, це насправді абсолютно ненормально, бо я сподівався, що все ж таки будуть започатковані якісь традиції, що політична культура все-такі має бути в Україні. В нинішній ситуації має бути якесь покарання. Навіть зняття з виборчих перегонів кандидата, якій нехтує і порушує закон, бо це реально попущення закону про вибори президента, ст. 62. А те, що відбулося вчора, це фактично виконання ст. 58, передвиборча агітація, в силу того, що Зеленський не прийшов», - каже наш співрозмовник.