«Феномен Зеленського»: Яхно розповіла, що мають зрозуміти українські виборці
23.04.2019 11:55

Можливо, громадяни на наступних виборах будуть більш прискіпливо підходити до обіцянок політиків. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповіла український політолог, директор Інституту національної стратегії України Олеся Яхно.

На думку співрозмовниці видання, невдовзі варто очікувати на падіння рейтингу Володимира Зеленського.

«Буде розчарування. Українці почули обіцянки, не всі з яких лежать в колі відповідальності і компетенції президента. Зеленський не має ані своєї партії, ані фракції, тому навіть якщо буде якась законодавча ініціатива, самому Зеленському буде дуже важко її реалізувати», - каже політолог.

«Ми не знаємо, яка буде команда. Ми не знаємо ніякої програми реалістичної діяльності на президентський термін. І з огляду на те, яка конкуренція є у політичному полі, я маю на увазі вже напередодні парламентських виборів, я думаю, що Зеленському буде важко щось реалізовувати і зберегти той високий рейтинг, який він отримав під час виборів» - додає Яхно.

На думку аналітика, функція «феномену Зеленського» може полягати в тому, що люди остаточно один раз і назавжди розчаруються та зрозуміють, що у них були завищені очікування по відношенню до лідера.

«Віртуальний проект Зеленського - це один з видів популістських проектів, але ж виключно на популізмі проходити до влади неможливо. Тому, хто знає, може громадяни на наступних виборах будуть більш прискіпливо підходити до обіцянок, які вони чують від політиків», - каже наша співрозмовниця.

«Взагалі я вважаю, що реформаторська ініціатива, якщо вона раніше асоціювалася з владою, і це часто непопулярні рішення, то в цей політичний період реформаторські ініціативи і кроки асоціюватимуться з майданчиком парламенту і опозицією. Я хочу, щоб у нас була справжня опозиція, не популістська, а яка б пропонувала реалістичні ініціативи», - додає пані Яхно.