Як причетний до «фінансових пірамід» податківець Кавилін опинився з-поміж конкурсантів на посаду голови ДФС
23.04.2019 13:10

Керівник Київської обласної Державної фіскальної служби (ДФС) ОлексійКавилінє причетним до схемних фінансових оборудок, зокрема на непідконтрольній уряду України території АР Крим,заявляють активісти кількох антикорупційних організацій.

Активісти вимагають притягнути до відповідальності як самого податківця, так і осіб, які допустили його до конкурсу на вакантну посаду керівника ДФС. У своїх вимогах вони покликаються, зокрема, на журналістське розслідування РБК-Україна «Чим заробляє на життя топ-податківець Олексій Кавилін».

Користуючись сірими зонами транскордонного законодавства,компанія «Сімейний капітал», якою володіє батько податківця, відмиває кошти на материковій Україні, зокрема через іпотечні схеми, оформлені на брата держслужбовця Дениса Кавиліна, йшлося у розслідуванні.

  • Розслідування щодо оборудок податківця Кавиліназ’явилося в ЗМІ більше двох місяців тому. З цього часу жоден із правоохоронних органів не спромігся належним чином перевірити цих фактів. Більше того, Кавилінвисунув свою кандидатуру на посаду голови ДФС, що є зухвалим викликом громадянській спільноті України, - заявив голова ГО «Українська координаційна рада» Андрій Хома.

Активісти також закидають чиновнику надання недостовірноїінформації щодо майнових статків в офіційній декларації. Зокрема, приховуванні статків Олександри Євгеніївни Червоненко – особи, яка є співмешканкою декларанта:

  • У декларації кандидата на головну посаду в ДФС не вказані ані численні об’єкти нерухомого майна пані Червоненко, ані належні їй дюжина торгових марок, свідоцтва на які є чинними. Ми звернули увагу на цей факт НАЗК і вимагаємо ретельного розслідування, - заявив Ігор Куріленко, заступник голови ГО «Антикорупційне бюро в Україні».

Нагадуємо, за даними ЗМІ, податківець Олексій Кавилінє співзасновником ГО «Молодь за віру, за європейську Україну» та співзасновником ТОВ «КАД-Медіа», що є видавцем журналу «АгроПРО». Обидві установи розташовані в одному офісі з українським підрозділом скандальної компанії «Сімейний капітал».

Він такожконтролює ГО «Інститут податкових реформ», якуочолює Олена Хотенко - голова київського обласної ради «Асоціації платників податків України». До 2017 року вона була заступником Олексія Кавиліна у ДФС Запорізької та Київської обл. Ця ГО також була розквартирована за спільною з компанією «Сімейний капітал» адресою.

Активисты требуют от Агентства по вопросам госслужбы расследовать, как имеющий отношение к «финансовым пирамидам» налоговик Кавылин оказался среди конкурсантов на должность главы ГФС

Руководитель Киевской областной Государственной фискальной службы (ГФС) Алексей Кавылин причастен к схемным финансовым сделкам, в частности на неподконтрольной правительству Украины территории АР Крым, заявляют активисты нескольких антикоррупционных организаций.

Активисты требуют привлечь к ответственности как самого налоговика, так и лиц, допустивших его к конкурсу на вакантную должность руководителя ГФС. В своих требованиях они ссылаются, в частности, журналистское расследование РБК-Украина «Чем зарабатывает на жизнь топ-налоговик Алексей Кавылин».

Пользуясь серыми зонами трансграничного законодательства, компания «Семейный капитал», которой владеет отец налоговика, отмывает средства на материковой Украине, в частности через ипотечные схемы, оформленные на брата госслужащего Дениса Кавылина, сообщается в расследовании.

- Расследование по сделкам налоговика Кавылина появилось в СМИ более двух месяцев назад. С этого времени ни один из правоохранительных органов не смог должным образом проверить этих фактов. Более того, Кавылин выдвинул свою кандидатуру на пост главы ГФС, что является дерзким вызовом гражданскому обществу Украины, - заявил председатель ОО«Украинский координационный совет»Андрей Хома.

Активисты также обвиняют чиновникав предоставлении недостоверной информации об имущественномстатусе в официальной декларации. В частности, сокрытии состояния Александры Евгеньевны Червоненко - лица, являющейся сожительницей декларанта:

- В декларации кандидата на главный пост в ДФС не указаны многочисленные объекты недвижимого имущества госпожа Червоненко, а также принадлежащие ей дюжина торговых марок, свидетельства на которые действительны. Мы обратили внимание на этот факт НАПК и требуем тщательного расследования, - заявил Игорь Куриленко, заместитель председателя ОО «Антикоррупционное бюро в Украине».

Напомним, по данным СМИ, налоговик Алексей Кавылин является соучредителем ОО «Молодежь за веру, за европейскую Украину» и соучредителем ООО «КАД-Медиа», являющейся издателем журнала «АгроПРО». Оба учреждения расположены в одном офисе с украинским подразделением скандальной компании «Семейный капитал».

Он также контролирует ОО «Институт налоговых реформ», которую возглавляет Елена Хотенко - председатель киевского областного совета «Ассоциации налогоплательщиков Украины». До 2017 года она была заместителем Алексея Кавылина в ГФС Запорожской и Киевской обл. Эта ОО также была расквартирована по общему с компанией «Семейный капитал» адресом.