Куди в першу чергу вирушить Янукович після повернення в Україну
24.04.2019 11:55

Володимира Зеленського постійно супроводжує «підтримка» різного роду токсичних елементів, які йому тільки шкодять. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новини України - From-UA розповів політичний експерт, директор Школи відповідальної політики Андрій Юсов.

За словами нашого співрозмовника, інформація про «повернення» втікача Януковича до України - це відверта провокація від екс-регіоналів по відношенню і до нового президента, і до країни в цілому.

«Якщо уявити собі, що Янукович повертається в Україну, то, з одного боку, безумовно, це вирок і нищівна поразка для Зеленського, тому що значна частина електорату Зеленського - це проєвропейські і українсько зорієнтовані виборці. Для них повернення Януковича буде сигналізувати про неспроможність нового президента стримувати ситуацію в країні, керувати, і власне буде сприйнято як розворот в бік Росії, чого Зеленський намагається максимально уникати», - пояснює експерт.

Крім того, додає Юсов, кримінальні справи, вирок і судові справи по Януковичу нікуди не ділись, і правоохоронна система України не є цілком підконтрольною президенту.

«Тому Янукович може повернутися, але він має бути готовий до того, що його на кордоні одразу заарештують і відразу відправлять до не таких вже віддалених місць. Крім того, безумовно, подібний сценарій дуже активізує і протестні вуличні активності. Як ми знаємо, вони можуть бути не завжди мирними. І те, що в перший раз Януковичу вдалося втекти з України цілим і неушкодженим та навіть з майном, в другий раз у нього може просто не вийти», - впевнений аналітик.

«В принципі, Зеленського супроводжує така «підтримка» різного роду токсичних елементів, які йому тільки шкодять. То Охлобистин і Пореченков, в'їзд яким заборонений в Україну, підтримують його своїм роликом, то Медведчук заявляє, що готовий з ним співпрацювати, то Азаров, регулярно свої компліменти Зеленському виписує. Я думаю, що така технологія й надалі може використовуватися, але вона буде мати зворотній ефект. Команда Зеленського буде змушена постійно повторювати, що вона за Україну, проти режиму Януковича і проти російської агресії», - додає директор Школи відповідальної політики.