Політолог: У Порошенка є шанси повернутися на президентську посаду, і ось чому
24.04.2019 12:06

Петро Порошенко буде продовжувати боротися за владу, адже він один з найбільш досвідчених українських політиків. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів кандидат політичних наук, політичний експерт, журналіст Євген Магда.

На думку нашого співрозмовника, у Петра Порошенка є непогані шанси повернутися на президентську посаду.

«В сучасному нашому політичному світі буде складно передбачити події на 5 років, але я думаю, що у Петра Порошенка є непогані шанси повернутися на президентську посаду і стати головою держави за 5 років чи раніше, коли будуть проголошені президентські вибори. У всякому разі, якщо він буде підтримувати динаміку політичних дій, яка спостерігається на сьогоднішній момент», - каже Євген Магда.

За словами експерта, і під час другого туру, і після поразки на виборах Порошенко поводив себе гідно, впевнено і енергійно.

«Якщо він цю динаміку збереже і буде діяти відповідним чином, я думаю, що у нього є цілком очевидні шанси на те, щоб знов стати президентом. Тобто, поза сумнівом, Порошенко залишається у великій політиці, тут і питань ніяких нема. Інша справа, що наскільки буде політична кон'юнктура за нього і наскільки вона буде працювати на його користь. Але говорити, що Порошенко йде з політики, я думаю, підстав немає на сьогоднішній момент», - впевнений політолог.

На думку аналітика, Порошенко навряд чи працюватиме з Зеленським в одній команді.

«Це виглядало б дивно. Порошенко піде в опозицію, буде розбудовувати свою політичну партію, переформатовувати її, очевидно, працювати над помилками. Тобто робити все, що робить політик, який зазнав поразки. Як він сам сказав, «я програв битву, але не війну». Тому я думаю, що він й надалі буде боротися за владу, він один з найбільш досвідчених українських політиків, і очевидно, намагатиметься це підтверджувати кожного разу», - резюмував співрозмовник видання.