Навіщо насправді українські депутати затягують з інаугурацією Зеленського
06.05.2019 12:37

ВР затягує з інаугурацією, щоб її достроково не розпустив президент. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів український націоналіст і політичний діяч, радянський дисидент, один із засновників Української республіканської партії, Герой України Степан Хмара.

Коментуючи інформацію про те, що Володимир Зеленський наполягає на проведенні інавгурації 19 травня і, можливо, у цей день йому знадобиться підтримка його виборців, наш співрозмовник зазначає наступне: «ВР затягує з інаугурацією, щоб її достроково не розпустив президент. Вона боїться. Хоче добути свого терміну. Ось і все. Але я в цьому не бачу трагедії».

«Особисто я проти передчасних виборів. Тут все буде залежати від того, наскільки новообраний президент проявить свої ініціативи, законопроекти для ВР. Це добра перевірка ВР. І нам всім було б видно, куди його команда йде, чи вона дійсно не піддається популізму, бо якщо будуть закони про імпічмент, то зрозуміло, що це популізм, бо про це поки що взагалі не може йтися. Адже для того, щоб змінити процедуру імпічменту, яка чітко виписана в Конституції, треба змінити Конституцію, а це нереально. І недоторканість депутатська - це все популізм», - додає експерт.