Сніг, холод та грози: які сюрпризи українцям приготувала матінка-природа
07.05.2019 11:55

Відбулося переміщення холодної арктичної повітряної маси з півночі і одночасно її зустріч із вологим дощовим циклоном із півдня. Тобто, сильні дощі циклону з півдня увійшли у холодне повітря і внаслідок впливу низької температури перетворилися на сніг. Вже 8 травня у західних областях України, включно з Карпатами, потепліє, опади припиняться. Про це в Facebook повідомила синоптик Наталя Діденко.

Звичайно, так просто така насиченість вологою не відступить - десь невеликі опади можливі, але слабкі та місцями.

Температура повітря у західних областях 8-го травня, хоча й трохи, але підвищиться, вдень до +11+14 градусів.

На Півночі та у більшості центральних областей України, навпаки, відчутно похолодає. Протягом дня очікується +9+12 градусів. Хіба що Дніпро та його райони ще затримаються у теплому повітря, до +16+20 градусів.

Із північних областей: на Житомирщині, Київщині, Чернігівщині завтра буде без істотних опадів, на Сумщині - грозові дощі.

У центральних областях - місцями дощі, на Дніпропетровщині погримлять грози. На Півночі та в Центрі ймовірний сильний вітер.

У південній частині дощі чергуватимуться із сонячними проясненнями. Вітряно. Температура на Одещині та в Криму +10+15 градусів, на Миколаївщині та Херсонщині +12+17 градусів, на Запоріжжі до +20+23 градусів.

Схід України завтра отримає своє порцію дощів (карта) - туди зібрався атмосферний фронт. Тому 8 травня у східних областях пройдуть дощі, прогримлять грози. Температура повітря досягне протягом дня +19+24 градусів.

В Києві 8-го травня, у День пам`яті та примирення, похолодає, вдень температура повітря не перевищить +12 градусів. Завтра вранці вологі хмари можуть ще закривати київське небо, проте все ж середа передбачається без опадів, переважно сухою.