Білоножко: Прикрим видається святкування перемоги, якщо переможені живуть в 5-10 разів краще, ніж переможці
08.05.2019 11:55

Дивно святкувати перемогу, яка була 70 років тому і в якій ти був змушений приймати участь на стороні одного з агресорів. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новини України - From-UA повідомив головний редактор порталу PoloNews Євген Білоножко.

За словами нашого співрозмовника, коли в країні йде реальна війна, то дивно святкувати перемогу, яка була 70 років тому і в якій ти був змушений приймати участь на стороні одного з агресорів.

«На сьогоднішній день живі лише одиниці ветеранів, і пам'ять про Другу Світову війну — це пам'ять третього покоління. Відповідно реальність цієї війни абсолютно не співмірна, це міфічна війна для нас всіх. Це міфічна перемога, це абсолютно кінематичні образи “17 миттєвостей весни” і Штирлиця, собаки і Янека з “4 танкістів і собаки” - це фільми радянської епохи. Це те, що переважна більшість пам'ятає, знає або уявляє», - каже експерт.

Натомість, додає Білоножко, є реальна війна, перемоги у якій поки ще немає, але пам'ять про яку є набагато більш вагомою.

«І якщо ми глянемо, як живуть переможені у Другій світовій, то прикрим видається святкування такої перемоги, якщо переможені живуть в 5-10 разів краще, ніж ті, які перемогли гідру націонал-соціализму. Перемога закінчилась тим, що якість життя після цієї перемоги не покращилась, хоча я не можна все вимірювати матеріальними категоріями», - додає співрозмовник видання.