Павловський про «мразєй» від Реви: «Це некоректно і аморально»
14.05.2019 12:06

Коли держслужбовець приймає присягу, він зобов’язаний служити всьому українському народові, незалежно від того де хто проживає і в яких життєвих обставинах опинився. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів експерт з питань соціальної політики Андрій Павловський.

Коментуючи ситуацію, яка склалася навколо позовів щодо міністра соцполітики Андрія Реви через його слова, в яких він обізвав українців на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей «мразями», наш співрозмовник зазначає наступне: «По-перше, він як державний службовець найвищого рангу не мав ображати громадян України. Адже там, на окупованих територіях, в силу різних життєвих обставин залишились мільйони людей, які є громадянами України, і тільки за цей факт він не мав права їх ображати. Якщо держава хоче повернути до себе цих людей, треба допомогти, а не ображати їх останніми словами. Це є некоректно і аморально з людської точки зору».

Експерт нагадує про те, що, коли державний службовець приймає присягу, він зобов’язаний служити всьому українському народові, незалежно від того де, хто проживає і в яких життєвих обставинах опинився.

«Тому логічно, що заяви Реви отримали дуже негативний резонанс. І якщо розглядати питання більш широко, то ми бачимо, що високу підтримку отримав новий президент Зеленський, і це був сигнал для нинішніх посадовців, що люди прагнуть змін, повного перезавантаження влади», - додає Павловський.

В той же час, експерт нагадує про те, що Андрій Рева не є «самостійним політиком».

«Це ще й питання відповідальності, в тому числі і пана Гройсмана, кого він з Вінниці попривозив і якої якості кадри, в тому числі й моральні», - додає наш співрозмовник.