Від чого відвертає нашу увагу Рева, ображаючи мешканців Донбасу
14.05.2019 12:30

Держава повинна забезпечувати виконання законів щодо пенсійного забезпечення, якщо мешканець Донбасу не переходив на російське громадянство. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів голова Громадської палати України, генеральний секретар Національної конфедерації профспілок Петро Петриченко.

Коментуючи ситуацію, яка склалася навколо позовів щодо міністра соцполітики Андрія Реви через його слова, в яких він обізвав українців на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей «мразями», наш співрозмовник зазначає наступне: «Це питання треба розглядати в контексті минулої виборчої кампанії. Політика колишнього президента - це політика подвійних стандартів: говориться одне, а робиться зовсім інше. Тому тут я вбачаю більш політичний аспект. Тим не менш, будь-яка заява керівника щодо виплати або невиплати пенсій повинна базуватися на законодавчих актах, на конституційних засадах. Немає жодного закону про те, що Іванов, Петров чи Сидоров, який проживає в окупованому Донецькому чи Луганському регіоні, не є громадянином України. Якщо таких фактів немає, то держава повинна забезпечувати виконання законів щодо пенсійного забезпечення, якщо людина не переходила на російське громадянство».

На думку експерта, політика держави повинна будуватися на процесах, спрямованих на об'єднання, а не на роз'єднання людей.

«Я дуже негативно ставлюся до Реви, до його соціальної політики, якої, по суті, в державі немає. Щодо «мразєй». Не можна людину безпідставно оскорбляти, тим більше посадовій особі. Я вам навіть більше скажу, коли були президентські вибори, то Супрун казала, що «як тільки Зеленський виграє, я виїду з країни» - сидить, і буде працювати далі. Так і ті, хто говорив, що спалить себе на Майдані. І заява Реви - це теж одна з спекулятивних методик, намагання створити маневр, що відволікає від істинних причин не вирішення проблем», - каже співрозмовник видання.