КСУ очолював суддя-турист. Експерт нагадав про цікаві «відрядження» звільненого Шевчука
15.05.2019 10:44

Звільнений з посади судді КСУ Станіслав Шевчук давно поставив свої інтереси вище за державні. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів колишній суддя і екс-нардеп Юрій Кармазін.

Коментуючи інформацію про звільнення Станіслава Шевчука з посади судді КСУ та обрання головою Конституційного суду Наталі Шаптали, наш співрозмовник зазначає наступне: «Ще 2 місяці тому я виступив на телебаченні і сказав, що залишення Шевчука на цій посаді - це загроза національній безпеці. Він написав у «Фейсбуці», що скоєно злочин, і назвав свою відставку антиконституційним переворотом. Але злочин треба шукати в іншому місці».

На думку експерта, у майбутньому слід очікувати на те, що Станіслав Шевчук «буде притягнутий до відповідальності».

«За що? Він давно поставив свої інтереси вище за державні. Я багато разів виступав у Конституційному суді, давав свої висновки щодо законності чи незаконності його дій. І хочу вам сказати, що ми не мали такого судді, який є туристом, а це є турист. У 2018 році він 10 разів був у закордонних відрядженнях у той час, як країна воює, кожна копійка в державі рахується. Подивиться ті країни, де він перебував у відрядженні: Королівство Марокко, США, двічі Литва, Франція, Чехія, Польща, Словаччина, Грузія двічі. Це що, відрядження? Які можуть бути відрядження у керівника КС?», - каже Кармазін.

«В той же час я подивився, кого він взяв собі у так звані радники. Він оформив собі у позаштатні радники людей без юридичної освіти, виділив їм кабінети. І там такі люди, на яких СБУ мала б звернути увагу. Ми подивились, що вони користувалися службовими кабінетами, телефонами, вони мали відношення до Міністерства с аграрних питань, вся ці люди. У нас є всі прізвища», - додає співрозмовник видання.