На Сумщині ліквідували підпільний цех по виготовленню алкогольних напоїв
16.05.2019 18:07

Під процесуальним керівництвом прокуратури Сумської області 16 травня 2019 року співробітниками слідчого управління фінансових розслідувань та оперативного управління ГУ ДФС у Сумській області виявлено і припинено діяльність підпільного цеху із виробництва алкогольних напоїв, розташованого у Київській області, передает Любимые Сумы.

У ході слідчих дій виявлено обладнання, що забезпечує масове виробництво підакцизної продукції, водночас вилучено близько 10 тисяч літрів спирту та готової продукції. Всього виявлено товарно-матеріальних цінностей на суму близько 5 млн грн. Встановлено, що незаконно виготовлені алкогольні напої збувались по всій Україні, зокрема й у Сумській області.

Наразі проводяться необхідні заходи для встановлення повного кола осіб, причетних до здійснення незаконної діяльності. Кримінальне провадження розпочато за ч. 2 ст. 28/ч. 3 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів, вчинене за попередньою змовою групою осіб) КК України.