Керівництво Київської облради гендлює з бюджетом, виплачуючи «своїм» кадрам до 300 % премії, - ЗМІ
17.05.2019 13:01

«Шалені гроші» корумповані чиновники Київщини заробляють на «елементарних речах». До такого висновку в своєму розслідуванні прийшли журналісти видання «Моя київщина».

«Є така цікава «контора» - Комунальний заклад Київської обласної ради «Київський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» - пише автор. - В.о. головного лікаря Курмишов О.В. у 2018 році виплатив працівникам закладу до 300% премії. Це стало можливим за рахунок того, що з 3,5 тисяч працівників за штатом 1000 місць – вакантні, в результаті відбувається перерозподіл коштів серед своїх в ручному режимі. Враховуючи кількість працівників, вийшло кілька мільйонів гривень. І це триває роками. Водночас на Київщині ходить легенда про те, що тут нібито немає робочих місць для молодих спеціалістів-випускників медичних вузів».

«Ще одна історія про те, чому на Київщині не вистачає коштів чорнобильцям на лікування, – далі говориться в матеріалі. - Цього року на ці потреби було виділено 46 млн. грн. але виявилося, що завдяки позиції облради відсутній порядок розподілу коштів. В результаті гроші йдуть в пісок. Чому? Все дуже просто. Київська облрада побудувала таку схему, щоб субвенції для чорнобильців роками освоювалися «правильними» лікарями, які виписували рецепти для «своїх» аптек».

«Окрема тема – тепломережі та створені для депутатів облради фірми-«прокладки», на яких відмиваються кошти обласного бюджету. Візьмемо для прикладу КП КОР «Тетіївтепломережа». Дохід підприємства за 2018 рік склав 12316,9 тис. грн, отримано коштів від споживачів – 12200,2 тис.грн. рівень відшкодування споживачам 100% але на сьогоднішній день заборгованість цього підприємства за газ складає 9714,7 тис. грн.. яка утворилась з кінця 2017 року. Взагалі, за нашими даними, дане підприємство за 4 роки «відмило» понад 14 млн.грн.

До того часу підприємство працювало з прибутком, що ж відбувається? А відбувається те, що КП КОР систематично перераховує кошти за надання юридичних, консалтингових та інших послуг на невідомі приватні підприємства. І все задоволені – хтось кладе собі десятки мільйонів (і це тільки на рівні одного району). Аналогічна ситуація складається по інших підприємствах. До речі, їх сьогодні в Київській облраді нараховується 149! Такий собі величезний пилосос, який викачує мільйони з бюджету», – стверджується в статті.