Втікач Захарченко із посібниками ще й досі господарює в Україні на фейковій офшорці Avelana Gold
21.05.2019 15:06

Розтиражовані ще у 2015 році обіцянки компанії Avelana Gold вкладати гроші, почати видобуток на об’єкті, розвивати інфраструктуру Берегово і забезпечувати роботою населення – на практиці нічим не підтвердилися і залишилися порожнім звуком. Як, зрештою, і сам факт існування “американської” Avelana Gold виявився медійним фейком.

Влада Закарпаття підтвердила: “Карпатська рудна компанія” яка вела роботи в Мужієво Берегівського району і, начеб-то продала права на видобуток офшорці Avelana Gold – належить людям Віталія Захарченка”. Джерело в облдержадміністраціі, побажало не називатися, аби не наражатися на небезпеку. Адже прогнозована вартість об’єкту досі не визначена. Георозвідка “Закарпатполіметалів” повідомляла про 50 тон золота, що досі знаходится в мужіївській землі.

Екс-Голова правління ДАК “Українські поліметали”, до складу якої входило підприємство “Закарпатполіметали” Михайло Желязо:

“Є насправді вражаюча річ, яка шокує не тільки нас але й іноземних партнерів. Це питання - чому Віталій Захарченко, розстрілявший Майдан, зрадивший краіну, досі через своіх ставлеників (представників Авелан, інших псевдоінвесторів, Громчакових, Гожиків, Бредіхіних) безкарно руйнує індустрію, шкодить економіці і першкоджає стратегічним проектам довгострокового інвестування”.

Підприємство збанкрутувало ще 2007 року. Підверглося повному демонтажу і розграбуванню (фото що було і що стало).

Фото 2007 року.

Фото 2019 року.

Люди, які поставили золотовидобувний гігант на коліна, і через яких блокується робота в шахтах – досі у розшуку.

Зустрітися слідчим Генеральної прокуратури з фігурантами справи розкрадання активів ТОВ “Закарпатполіметали” так і не вдалося через війну. Колишній власник “Карпатської рудної команії”, і один з ліквідаторів – прописалися на окупаваній території Донецької області.

Виникає питання, чому ліцензія, яка зобов’язує її утримувача піклуватися про родовище і приносити користь – ніким на практиці не використовується? Адже розробка перспективної галузі вже давно мала б підняти економіку Закарпаття на суттєво вищий рівень. Хто в країні досі покриває шкідників і мародерів україньскої економіки? Журналісти і громадськість слідкуватиме за перебігом розслідування.