Радикал Рибалка 4 роки нічого не робив: а перед виборами затіяв глобальні реформи, - ЗМІ
24.05.2019 18:03

21 липня в Україні відбудуться дострокові вибори парламенту. Відповідний указ підписав президент України Володимир Зеленський, нагадує Інтернет-видання Аргументум.

Переважна більшість депутатів готується до виборів, не покладаючи рук. Серед них - народний депутат від РПЛ Сергій Рибалка. За два місяці до виборів політик анонсував масштабні реформи у космічній галузі, фінансово-банківському секторі і навіть в оборонному комплексі.

Створювати видимість плідної роботи Рибалці допомагає його міжфракційне депутатське об’єднання "Незалежність і розвиток", зазначає видання. Вже сьогодні члени МДО обіцяють розробити 10 законопроектів, спрямованих на:

- створення умов для розвитку вітчизняної науки, технологій і ключових галузей промисловості;

- системну зміну промислової політики

- реформу військово-промислового комплексу

- відновлення суднобудування

- реформу вітчизняної науки

- підвищення рівня життя українців

- боротьбу з корупцією.

І це далеко не повний перелік реформ, анонсованих радикалом Рибалкою. Цікаво лише, що заважало політику впроваджувати заявлене протягом 4,5 років депутатської каденції, цікавиться редакція.

Видання нагадує, що наприкінці минулого року, Рибалка заявив, що піде на все аби залишитися у політиці. Реалізовуючи цю обіцянку, він навіть встиг перефарбуватися під новообраного президента, одразу як Зеленський переміг на виборах.

В цілому, за оцінками політологів, продовження кар’єри Рибалки у складі РПЛ на сьогодні під великим питанням, адже депутат встиг себе неодноразово скомпрометувати вчинками та невиконаними обіцянками.

Через свою “токсичність” Рибалка навряд чи потрапить до прохідної частини списку, вважає політолог Олексій Станчевський.

“Щодо Рибалки — у нього є токсичність і у список таких не братимуть. На моє глибоке переконання, зараз рейтинг РПЛ не дозволяє вставляти у прохідну частину списку людей токсичних, а будь-який негатив у виборчій кампанії буде використовуватися проти партії в цілому. Через це, звичайно, їм не вигідно ставити його у прохідну частину. Тож можуть відправити його по одномандатному округу, якщо нічого не зміниться”, — зазначив експерт, додавши, що ціна питання у такому разі для Рибалки виллється у шалені кошти.

Аргументум зауважує, що одного разу, після того як Рибалка вітав свою подружку з днем народження її світлинами на сіті-лайтах в Нью-Йорку, припинити такі “понти” його закликав особисто лідер радикалів Олег Ляшко.

Також “токсичність” Рибалки багато в чому обмовляється кримінальним шлейфом його родинного бізнесу.

Зокрема, компанія батька радикала підозрюється у фінансуванні тероризму, шляхом збуту виробленої снекової продукції на окупованих територіях. У рамках кримінального провадження за цим фактом, одного з топ-менеджерів сімейної корпорації Рибалки вже, навіть, засудили.

Крім цього, робота Рибалки у парламенті також не вирізняється результативністю. Навпаки, жодна з його законодавчих ініціатив протягом року так і не стала законом. Загалом, усі законопроекти радикала критикуються професійною спільнотою, як “беззмістовні та популістські”, резюмує Аргументум.