В'язні Кремля. Правозахисник розповів, чи є надія у полонених українців
28.05.2019 11:43

Очевидно, що команда переговірників від нового президента для звільнення полонених ще не готова. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів правозахисник, член правління Української Гельсінської Спілки Володимир Чемерис.

За словами нашого співрозмовника, є надія на те, що зі зміною президента війни на ймовірно президента миру ситуація зі звільненням полонених зрушиться з мертвої точки.

«Останній обмін полоненими відбувся в грудні 2018 року. Попередня влада вражала своєю неспроможністю вирішувати це питання. Замість конкретних дій і сам президент, і його представниця пані Геращенко займалася політичними кампаніями. Таке враження, що вони навіть були зацікавлені у тому, щоб люди перебували в полоні, тому що це давало можливість на виборах в черговий раз проявляти патріотичну так би мовити політику», - каже правозахисник.

«Зміна президента і те, що пані Геращенко та пан Медведчук подали у відставку, це, з одного боку, відкриває можливості, щоб вже предметно обговорювати цю тему. Але очевидно, що команда переговірників від нового президента для того, щоб вирішувати це питання, ще не готова», - додає Чемерис.