До Верховної Ради проходять шість партій, - опитування
28.05.2019 20:49

«Слуга народу» продовжує очолювати партійний рейтинг.

Якби позачергові парламентські вибори відбулися у найближчу неділю, до Верховної Ради потрапили б шість партій. Високі шанси подолати прохідний бар’єр також має партія «Сила і честь» Ігоря Смешка.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Інститутом соціологічних досліджень «Основа».

Партійний рейтинг продовжує очолювати партія «Слуга народу». Якби вибори відбувалися у найближчу неділю, за пропрезидентську політсилу проголосувало б 37,6% громадян, які визначилися.

На другому місці опинилася б «Опозиційна платформа – За життя». За партію Бойка-Медведчука готові голосувати 11,2% українців.

Третю сходинку у рейтингу посіла БПП «Солідарність». Політсила Петра Порошенка набрала б 9,8%.

Наступна за «Солідарністю» - ВО «Батьківщина». За партію Юлії Тимошенко свої голоси віддали б 8,4% громадян, які визначилися з вибором.

П’яте місце посіла нещодавно створена партія «Голос» Святослава Вакарчука. За неї готові голосувати 6,1% виборців.

Шоста сходинка у партійному рейтингу – в Радикальної партії. Партія Олега Ляшка набирає 5,6%.

Також впритул до прохідного бар’єру наблизилася «Сила і честь» Ігоря Смешка, за яку проголосували б 4,9%.

«Опозиційний блок» наразі набирає 3,8%.

За партію прем’єр-міністра Володимира Гройсмана готові голосувати 2,9% серед тих, хто визначився, а за «Громадянську позицію» Анатолія Гриценка – 2,6%. Трохи більше 1% - у «Свободи».

Згідно з результатами дослідження інституту «Основа», решта партій разом набирають 5,9%. 22,2% громадян не визначилися, за кого голосувати.

Опитування проходило з 22 по 27 травня. У соцопитуванні взяли участь 2 500 респондентів. Похибка дослідження не перевищує 2,2%.