Політолог про президентські «метафори»: Зеленський навряд чи відмовиться від позиції «сподобатися кожному»
31.05.2019 10:32

Для російського лідера хаотизація суспільно-політичної ситуації в Україні - це добрий сценарій, який «вписується в задуми Кремля». Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів керівник Громадської організації «Українська рада з міжнародних відносин» Сергій Даниленко.

На думку нашого співрозмовника, найближчим часом ми навряд чи узнаємо від президента Зеленського, які у нього наміри щодо Росії.

«На мій погляд, та публічна позиція, та позиція невизначеності, позиція «сподобатися кожному», яка була започаткована в рамках президентської кампанії, триватиме і зараз вже в рамках парламентської виборчої кампанії», - каже аналітик.

«Єдиний метафоричний вислів, який стосувався нашого північно-східного партнера, - про те, що у нас з Росією спільний державний кордон, на який власне мають повернутися українські прикордонники. Тому, судячи з однієї цієї фрази, важко прогнозувати достеменно, як планує діяти Зеленський на російському напрямку», - додає Даниленко.

Натомість, продовжує політолог, для російського лідера хаотизація суспільно-політичної ситуації в Україні - це добрий сценарій, який «вписується в задуми Кремля».

«До речі, небажання зустрічатися в рамках Нормандського формату - це також сигнал для західних партнерів. Коли російський президент намагається дискредитувати нову українську владу, це теж вигідно Росії», - каже співрозмовник видання.

Тобто, зазначає Сергій Даниленко, в будь-якому випадку російська експансіоністська гібридна політика досягає свого результату на тлі заяви від російських очільників «від Мадагаскару до європейських столиць».

«І це на тлі недостатності, нечіткості позиції нової української адміністрації для суспільства є загрозливим і не сприяє стабілізації чи врівноваженню ситуації в українській державі», - резюмував експерт.