Парламентські вибори-2019: політолог назвав безумовного фаворита
03.06.2019 10:08

Класичних політичних партій в країні не так вже й багато. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів політичний експерт, директор Школи відповідальної політики Андрій Юсов.

За словами нашого співрозмовника, все, що зараз відбувається і в АП, і в ВР, і в Кабінеті міністрів, і на вулицях країни - це вже частина передвиборчої кампанії.

«Все робиться з урахуванням майбутньої агітаційної частини виборчої кампанії. Станом на зараз очевидний лідер кампанії - це проект «Слуга народу», тому що партії як такої ще немає: ми не знаємо ані обличчя команди, ані тим більше регіональних представників», - каже аналітик.

В той же час, додає Юсов, класичних партій в країні небагато.

«І оновлена «Європейська солідарність», колишня БПП, і інші - це більшою мірою технологічні проекти. Але «Слуга народу» - безумовний фаворит і лідер. Далі йде Опозиційна платформа «За життя», потім «Батьківщина» Тимошенко і «Європейська солідарність». Гриценко, Смішко і Вакарчук звичайно. Це повний перелік того, хто може потрапити до нового парламенту», - каже наш співрозмовник.

«Ну і, звичайно ж, питання ще залишається по новому проекту Гройсмана. Хоча насправді переможців за пропорційною складовою буде не так вже й багато, але серед мажоритарників ми побачимо представників і інших політичних сил, яких серед переможців не буде», - додав експерт.