Ляшко наростить підтримку і заведе свою партію до парламенту, - експерт
04.06.2019 11:05

Політолог Кирило Молчанов вважає, що Радикальна партія на чолі з Олегом Ляшком, перейшовши в явну опозицію до президента Зеленського, подолає прохідний бар'єр на шляху в парламент. Про це експерт написав на своїй сторінці в Фейсбук.

Його думка полягає в тому, що сучасні соціологічні виміри не в повній мірі демонструють реальну картину прохідності політичних партій.

«Сьогодні з'явилася свіжа соціологія від Центру соціального моніторингу, згідно з якою до Верховної Ради проходить чотири партії (Слуга народу, Опозиційна платформа, Солідарність і Батьківщина), але на межі ще кілька партій, включаючи Радикальну. В цілому, виходячи з частки тих, хто не визначився (15,3%) можна впевнено говорити про занижені цифри, адже той же Ляшко, наприклад, цілком реально наростить підтримку і заведе політсилу до парламенту на критиці нового президента, і на перетоках від опонентів» - вважає Молчанов.

Також він вважає, що чітка позиція стосовно опозиційності до влади дозволить партії Ляшка зібрати свою частку виборця.

«На відміну від того ж Порошенка з його нібито новою партією, Радикальна партія вже публічно перейшла в опозицію до Зеленського, а колишній президент як слід не може сформувати позицію для критично налаштованого виборця» - додав політолог.

На завершення Молчанов сказав щодо можливості зміни рейтингів, які вплинуть на проходження партій до Парламенту.

«Так що цифри різних соціологічних досліджень, які з'являються як гарячі пиріжки перед виборами, будуть ще змінюватися, і реальна кількість фракцій у наступній Раді буде більше чотирьох», - впевнений політолог.