Депутат про «міст Кличка»: Я поспілкувався з архітекторами та археологами, і ось що вони розповіли
06.06.2019 09:45

Так званий «міст Кличка» зберігає життя об'єкту, який принижує українців. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів депутат Київради, голова фракції «Батьківщина» Володимир Бондаренко.

Коментуючи скандал, що спалахнув навколо так званого скляного «моста Кличка» в Києві, наш співрозмовник зазначає наступне: «У мене вкрай негативне ставлення до будівництва цієї споруди. Сам місток - це зразок корупції. Він комусь був потрібний».

«Михайло Сагайдак - головний археолог Києва - говорить, що в тій місцевості не тільки давньо-київські, але й набагато давніші речі. А вони там влізли з цими опорами… Архітектор Георгій Диховичний зазначив, що подібне могла зробити тільки людина, якимось чином ображена природою… Люди з СУПРа - спеціальне управління протизсувних робіт - кажуть, що дерева, які там були, більш-менш гарантували, що схили не повзуть. Не поповзла, слава богу, після будівництва музею Леніна Володимирська гірка, бо там були зроблені серйозні укріплення. А ті укріплення, які вони роблять під от цим мостом, це «поле» під майбутній розважальний центр. Вони зараз розказують, що не планували… Планували вони там торговельно-розважальний центр!»

Володимир Бондаренко також нагадує про те, що так званий «міст Кличка» викликав «страшенний негатив у ЮНЕСКО, який навіть погрожував відібрати охоронний статус Києва».

«До того ж ця споруда зберігає життя об'єкту, який я ненавиджу. Є так звана Арка дружби народів. Її свого часу в 1982 році вліпив туди Щербицький, не користуючись ніякими порадами - треба було відсвяткувати річницю Союзу великого. Там такий є скульптор Скобликов, який зробив унікальну скульптурну групу, що принижує українців: там стоїть боярин з високою шапкою і зверху дивиться на українця, який протягує руку, як така принижена людина. І ось це все зберігається», - каже депутат.

«Я казав, що цю арку треба використати за прямим призначенням - зі сплаву, з якого вона зроблена, нержавійка, вийдуть прекрасні шампури, всю Україну б можна було забезпечити. Можна б було там відновити фонтан. Там колись був фонтан «Слоник» зі знаменитої серії фонтанів, які були встановлені свого часу київськими градоначальниками. Їх познімали, на жаль, в ті часи, коли реконструювали великі реконструктори», - додає співрозмовник видання.